søndag 23. september 2012

Plommesyltetøy, DIY

Til tross for dårlig sommer i Trøndelag, ble det en fantastisk plomme-høst. Jeg har plukket over 20 kilo plommer fra det ene treet, og ennå var det mere igjen. Noe laget jeg syltetøy av, så nå er fryseren fyllt opp med deilig, rødt plommesyltetøy:)

 
 


 
Oppskrifta til dette nydelige plommesyltetøyet hentet jeg hos
 
 
PLOMMESYLTETØY
 
1 kg plommer
1,5 dl. vann
600g sukker
1/2 ts kanel

Skjær plommene i to, fjern steinene.
  Ha plommene i en stor tykkbunnet kjele.
Tilsett vann, sukker og kanel.
La det koke opp ved middels svak varme mens du rører av og til. Sukkeret skal være helt oppløst.

Skru opp varmen og la syltetøyet koke hardt til plommene er blitt grøtete og syltetøyet har ønsket konsistens.

Hell syltetøyet over på steriliserte glass og legg på lokk.




Server som syltetøy eller som dessert. Nydelig med fløte på!