onsdag 1. februar 2012

Loftstue og rosa jenterom


Loftstua er uten vinduer. Opprinnelig var det to takvinduer her, men det er ikke så mye vits i takvinduer på et hus som er dekt med snø over halve året, så disse ble fjernet og erstattet med ordentlig isolasjon og nytt tak. For å få lys på loftet ble det derfor malt i lyse farger, og vinduene som før var i taket, er satt inn i veggene. Glasset er erstattet med speil. Spotter i taket gir også ekstra lys. I hver ende av loftstua er det soverom.
Inne på det rosa jenterommet sover vår del av familien.


Dette engleglansbildet hadde mamma da hun var liten, jeg synes det er så vakkert. 


Her er skuvsengene til englebarna. Den lysblå er kjøpt på antikk/bruktbutikk, og er nok like gammel som huset den står i, det ble antydet 1800-tallet, malingen er orginal. Den til høyre har pappan til englebarna sovet i som liten gutt.


Gamle leker, bøker og sparebøsser fra 40-50-tallet er utstillt på en gammel grønnmalt kasse som henger på veggen. På kassen er det skrevet "Aloë" med røde bokstaver, lurer på hva denne ble brukt til...
 Bordet er kjøpt på auksjon.


Sprellemannen øverst i venstre hjørnet har min morfar skomakeren laget i sin tid.

Nå har dere fått vært med på en omvisning på loftet, senere skal jeg vise dere stue og kjøkken som ligger i hovedetasjen.