tirsdag 31. januar 2012

Små detaljer fra gangen

Denne trappa ble fra gammelt av delt av to familier. Huset var en vertikaldelt tomannsbolig, med felles gang, trapp og loftsgang. Loftsgangen brukes i dag som loftstue, den skal jeg vise dere i morgen. 




Mammaen min som liten i glass og ramme, kjolen har både hun og barnebarna brukt. Skoene har min morfar laget, han var skomaker i sin tid.












Mamma og pappa er glad i gamle ting, noe er arvet og noe er kjøpt på auksjoner rundt omkring. Telefonen er faktisk i bruk.

mandag 30. januar 2012

Velkommen inn i vinterhagen

På Glåmos er det ikke uvanlig med 3o minusgrader, så her gjelder det å holde varmen. Her ser dere at det er enkle vinduer, så det fryser is på glasset. Vinterhagen er ment for å holde snø og kulde unna hovedhuset.


"Chabby art" laget av min søster i skjønn forening med gammel stol og dukkevogn.














 "Chabby art" laget av gammelt treverk og hjemmelaget betong, signert Kari Veenis.  


Senere skal jeg ta dere med inn i hjertet av huset.

søndag 29. januar 2012

Huset på fjellet.

Huset på fjellet, bygd i 1896. Maskinmesterboligen i Kuråsfossen. Her bor mamma og pappa, og her er vi så heldige å få tilbringe vinter-, jul-, påske- og sommerferieuker, og noen helger innimellom.

 








Fjell og snø så langt øyet rekker, og med 14 minusgrader og knitrende sol, blir det ikke mindre vakkert.


 




I morgen skal dere få bli med inn!
Velkommen

torsdag 26. januar 2012

Glåmos

I morgen reiser vi til vakre Glåmos, mamma og pappas paradis på jord, stedet der jeg kan senke skuldrene og lytte til stillheten. 


Dere skal få være med inn i dette ærverdige gamle huset, som er over hundre år gammelt. Om det blir i helga, eller om det blir når vi kommer hjem igjen er usikkert. Nettet er fryktelig tregt der oppe, jeg tror det tenker at det er ingenting å stresse med. Dette er ikke akkurat forenelig med min utålmodige sjel, men jeg har kanskje godt av å stresse ned litt jeg også, bli litt mer som nettforbindelsen på fjellet.

onsdag 25. januar 2012

Inspirert av Finn Schjøll

Da jeg var på Husfliden for vel og lenge siden hadde de ei pute utstillt som jeg forelsket meg hodestups i. Ja ei pute, jeg kan jo aldri få nok.
Beklageligvis så var puta bare til utstilling, så ville man ha ei sånn pute, måtte man kjøpe garn og oppskrift. Oppskrifta kommer fra boka "Flora" av Finn Schjøll, ei fantastisk og inspirerende bok som jeg skal vise dere.




I dette nettet i gangen, henger strikketøyet mitt, klar til å bli tatt med bort dersom jeg skal på besøk hos noen. Det blir ikke strikket så mye ellers.

 

Her er det ferdige resultatet, sånn som jeg håper at også min pute skal bli når den engang blir ferdig. Den er nydelig i både brun og lilla, jeg bruker naturhvit.



Når puta er ferdig strikka og tova, skal jeg strikke og tove og klippe ut en øyenstikker (eller flere) og et bregneblad, som jeg skal sy på puta.




 Det er masse flotte bilder og idéer i boka til Finn Schjøll, her er et utvalg. Nyt!





tirsdag 24. januar 2012

Hvitt og vakkert

Nå har dagene begynt å blitt lengre, og jeg kjenner at jeg lengter mot vår, og da er det er så deilig å ha friske blomster i stua.

I dag har jeg fått BONYTT i posten, så resten av kvelden skal tilbringes i sofaen.  




Har du hørt lyden av knitrende, nye tulipaner?


ha en fin kveld alle sammen

søndag 22. januar 2012

Grafikk

Avslappende søndag. Knekkebrødboksen er fyllt opp, og to brød står ferdig på kjøkkenbenken. Middag er det visst ingen som orker å lage, så det blir pizza-rester fra i går.

Etter bragden på kjøkkenet, er det innramming som har stått på programmet. Ungene våre er så heldige og ha en kunstner til tante. Til jul kom disse bildene, og nå har de endelig kommet opp på veggen på barnas rom.


Begge bildene er grafikk signert
Kari veenis
 Er de ikke nydelige?


may life bring you both
sunshine and laughter,
hope follow you still
and no sorrow



lørdag 21. januar 2012

Kunst og lørdagskos

Rolig lørdag med syk liten prinsesse. Kveldskos med pizza og Melodi Grand Prix.

Har rammet inn noen bilder i dag, det ene, en akvarell signert Prinsesse-Vil-Ikke, malt da hun var 8 år. Bildet heter "Engle-start", er hun ikke flink? 


Det ble hengt ved siden av nok en akvarell av Prinsesse-Vil-Ikke, inspirert av Marianne Aulie.






Denne calligrafien har fadderbarnet vårt gjennom Plan tegnet til oss. Han er bare 12 år, og tegner helt fabelaktig. Nederst i høyre hjørne har han signert calligrafien på kinesisk. Jeg fikk rammet det inn i dag, og resultatet ble bra til tross for at tegningen ble brettet før det ble sendt til oss fra Kina.



Fantastisk stemme, tekst og melodi: Vi heier på Nora!